Zijn makelaarskosten aftrekbaar?

Zijn makelaarskosten aftrekbaar?

Een woning kopen brengt verschillende kosten met zich mee. Wanneer u samenwerkt met een makelaar dient u makelaarskosten, ook wel makelaarscourtage, te betalen. Makelaars Rotterdam begrijpt dat u wilt weten of deze kosten aftrekbaar zijn.

Makelaarskosten zijn niet aftrekbaar

Een aantal kosten mag u aftrekken bij de jaarlijkse opgaaf van de inkomstenbelasting. Echter is dit niet mogelijk bij makelaarskosten. Deze kosten zijn namelijk direct voor de makelaar, het is een vergoeding voor de geleverde diensten. Daarbij is het niet wettelijk verplicht om hulp te vragen van een makelaar, waardoor deze kosten niet vallen onder verplichte kosten die komen kijken bij aankoop of verkoop van onroerend goed.

Notariskosten en kosten voor taxatierapport

De kosten die u kwijt bent aan de notaris en het taxatierapport mag u wel aftrekken van uw inkomsten. Deze aftrekposten zijn eenmalig aftrekbaar in het jaar dat u een woning koopt. Wilt u weten welke andere kosten vallen onder bepaalde aftrekposten? Dan kunt u het beste de website van de Belastingdienst bezoeken.

Laat u adviseren door onze makelaar

Kopen en verkopen van onroerend goed kan soms best ingewikkeld zijn. Onze aankoop- en verkoopmakelaars uit de omgeving van Rotterdam begrijpen dit en helpen u graag. Bij makelaars Rotterdam krijgt u persoonlijke begeleiding en hebben makelaars echt tijd voor u. Neem gerust contact met ons op.

Heeft u vragen of hulp nodig bij het vinden van een makelaar in Rotterdam?